6 Lessen voor € 259,- p.p.
In zes avonden leert u kennismaken met wijn. Dat betekent dat u uw geur, smaak, analyse en kennis worden uitgebreid. Eveneens wordt de theorie behandeld over het maken van wijn en komen de belangrijkste wijngebieden uitgebreid aan bod.
Geur: het is bekend is dat specifieke geuren in de wijn niet snel herkend worden. Wat moet je herkennen, waar moet je opletten, over welke wijngeuren in de wijnwereld wordt gesproken? Hier wordt elke avond uitvoerig op in gegaan.
Smaak: lekker of vies. Zo wordt een wijn al gauw samengevat. Dit is een persoonlijke uitspraak. Tijdens elke les laten wij u het ruime smaakpallet ervaren waardoor uw smaakbeleving wordt vergroot.
Analyse: naast geur en smaak zijn er nog meer specifieke kenmerken om een volledige wijnanalyse te kunnen maken. Het gaat om de tannines, zuren, suikers, % alcohol, wel/niet houtgerijpt, etc.
Kennis: er wordt niet alleen tijd besteed aan praktijkervaring maar ook aan theorie. Tijdens de cursus komt het vinificatieproces, klimaat, bodem en diverse landen aan bod.
Lessen:
worden om de week gegeven door Register Vinoloog Carol Dielen op 5 km afstand van Amsterdam Zuidoost en het WTC in Amsterdam. We laten u elke les ongeveer 10-12 wijnen proeven. We starten om 19:30 uur en eindigen rond 22:30 uur. De groep bestaat minimaal uit 6 en maximaal uit 14 personen.
Prijs:
de prijs per deelnemer is € 259,- (inclusief lesmateriaal).
Locatie:
locatie wordt op een later tijdstip bevestigd.
Aanmelden:
zie aanvraagformulier bij contact
|